Elsaalicious: Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh


Lazada Malaysia

Saturday, 15 April 2017

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh


Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh | Assalamualaikum. Ya masa untuk makanan! Hahaha. Okay hari ini Elsa nak ajak anda semua makan dekat satu restoran di mana ia merupakan tempat makan Western Food Terbaik Pilihan TV3 Jalan-Jalan Cari Makan

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Sumber: Google

Tree Steak House beroperasi sejak tahun 2003 lagi tau. Restoran ini terletak di Paya Jaras, Sungai Buloh. Siapa orang-orang Kuala Selangor, orang-orang Sungai Buloh? Mustahil mereka tak pernah datang ke sini tau. Jadi ayuh kita lihat terlebih dahulu antara menu makanan yang disediakan oleh Tree Steak House

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Sumber: Google

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Sumber: Google

Wah tengok gambar saja dah terliur kan. Bagi sajalah dekat Elsa kalau bab makanan tak pernah tak terliur. Kalau mampu telan semua memang semua lesap terus dari depan mata hahaha. Jadi Elsa pergi dengan rakan-rakan Elsa dan entri kali ini memang penuh gambar makanan sajalah ha. Nak tengok makanan apa yang Elsa dan rakan-rakan pesan? Okay boleh

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Spaghetti Carbonara

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Beef Lasagna

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Tak Ingat

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Tak Ingat

Food Review : Tree Steak House, Sungai Buloh
Chicken Cordon Bleu

Alhamdulillah, kebanyakan makanan yang kami pesan sedap-sedap belaka. Cuma Lasagna itu Elsa tak berapa makan sangat sebab ada sayur hakhak. Jadi Elsa bagi 8/10 untuk makanan, 9/10 untuk servis pelanggan kerana makanan cepat saja sampai dalam masa 15 minit macamtu mungkin sebab waktu itu tak ramai orang hehe. Okay siapa yang tak pernah lagi makan dekat sini, boleh rujuk di bawah entri nanti ye. Okay lah Elsa nak tutup laptop dah hehe. Banyak lagi tempat makan yang Elsa nak review. Bulan ini Elsa dah merasa 2 restoran western berdekatan dengan rumah Elsa tau! Nak tahu? Ha tunggu entri akan datang hakhak

TERIMA KASIH TREE STEAK HOUSE
Adress: Lot 3028 Kg Paya Jeras Tengah Laluan Besar, Jalan Kuala Selangor, 40160 Shah Alam, Selangor, Malaysia
No. Tel: 0176296587
Open:
Saturday 4PM–12AM
Sunday 4PM–12AM
Monday 4PM–12AM
Tuesday 4PM–12AM
Wednesday 4PM–12AM
Thursday 4PM–12AM
Friday 4PM–12AM

Komen
10 Komen

10 comments:

Noor Maizan said...

Merajuk ngan Elsa makan tak hajak. hahahaha....Dapnyaaa.

Nour Adieb said...

Gambar yg x ingat nama tu yg mengganggu gugat selera sy 😁 Nampak sodap Elsa 😍

Fairuz Aqilah said...

Waahhhh I love western food! Nanti boleh try. 😁

Malas letak said...

Wahhh..nampak mcm sedapppp

Shahida Dzulkafli said...

Menarik menu-menu dia..

Dedaun Comel said...

Nampak sedap sangat.. tapi jauh sangat dari tempat saya :( :P

Seorang Syed said...

Alamakkkkk elsa makan tak ajak! ni tak boleh jadi ni! hehehe.

Kak Sue said...

Wah menarik nie, boleh Kak Sue cuba nanti :)

aRzMoHa said...

perghhh memang sedap

Siqah Hussin said...

EH Sungai Buloh, dekat je ni dengan Siqah. nanti terjah :D

Elsaalicious.