Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam

July 13, 2017

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam | Assalamualaikum. Wah seronok sangat Elsa harinie nak buat Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam yay. Dah lama sangat tak kongsi tempat makan nie. Dah berapa hari raya dah kan, asyik makan ketupat, rendang je apakata kita keluar makan western pulak hikhik

Polperro Steak House terletak di Seksyen 7, Shah Alam dimana restoran ini Elsa baru tahu kewujudan dia haha itu pun sebab abah yang bawa. Tak jauh pun Shah Alam tu kalau Elsa yang dari Rawang nie boleh sampai situ apatah lagi awak-awak yang duduk dekat kawasan restoran nie kan. Okay jom kita tengok menu yang disediakan di sini

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam


Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam

Wah nampak berselera dalam gambar kan! Ha dah nampak yang berkenan, teruslah order. Pelayan restoran tersebut tak kedekut senyuman tau. Lelaki dan wanita sama saja sedekahkan senyuman haha dah lah lawa-lawa dan kacak-kacak. Nak tunggu diambil pesanan makanan pun tak lama sangat walaupun masa Elsa pergi tu penuh juga meja. Harga pulak takpayah cakap Elsa memang tak kisah kalau duit habis dekat makanan hahaha. Tapi biasalah, memang berbaloi dengan kuantiti dan kesedapan makanan tersebut. Okay jom tengok Elsa dan keluarga makan apa

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
CHICKEN & BEEF

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
HOT BABY SCALLOP SPAGHETTI

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
POLPERRO CARBONARA

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
GOLDEN MUSHROOM CHICKEN CHOP

Untuk minuman pula Elsa lupa nak ambil gambar hahaha tapi minuman biasalah yang Elsa dan keluarga order. Nak menghabiskan pun agak lama masanya tau haha sebab makanan yang sedap sayang nak habiskan cepat. Tak cepat muak, pedas, masam, manis semua lengkap dan secukup rasa

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam

Hasilnya tadaaaaa!! Tak sampai RM100 pun tau. Atau mungkin sebab Elsa sekeluarga hanya berempat? Hehe bukanlah kalau awak bawak 10 orang pun Elsa jamin harga dia tak cekik leher janji perut awak kenyang kankan! Ha tapi jangan terkejut pulak. Tarikh yang tertera pada resit tu dah lama dah tapi Elsa baru nak review hari ini hakhak. Okaylah siapa pernah makan sini? Angkat tangan sikit. Apa yang anda makan? Sedap tak?

Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam
Food Review: Polperro Steak House, Shah Alam

PROMOTE GA SPONSORED BY ELSA [JEMPUT JOIN YE ANAK ANAK]

You Might Also Like

15 Comments

  1. Sedapnya!! Dah lama mya xmakan western food.

    ReplyDelete
  2. Nampak Sedap.. Harga berpatutan... :)

    ReplyDelete
  3. Ai selalu pergi polpero seksyen 13.. memang berbaloi makan kat situ..

    ReplyDelete
  4. Sekali sekala layan western la pulak. Ni raya dah banyak makanan raya hehe.

    ReplyDelete
  5. boleh dah join jalan jalan cari makan ni hehe

    helloaiman

    ReplyDelete

  6. Sedapnya elsa....harga pun berpatutan kan

    ReplyDelete
  7. nyum nyum! dah dekat dah ni dgn kawasan rumah.

    ReplyDelete
  8. omg that spaghetti. it looks so delish!

    ReplyDelete
  9. jemput join segmen shawal.. :)

    http://www.mohdnoorshawals.com/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html

    ReplyDelete